Neemt al dat schoonmaken te veel tijd in beslag? Steek je liever meer energie in je gezin, je werk of je hobby’s? Schakel dan snel over op een huishoudhulp met dienstencheques van Happi Home en kom thuis in een kraaknet huis. Onze hulpen worden met de grootste zorg geselecteerd, gescreend en opgeleid.

Vraag je huishoudhulp aan

Happi Home biedt huishoudelijke hulp in ruil voor dienstencheques.

Onze huishoudhulpen poetsen je woning, wassen en strijken je huishoudlinnen, helpen je met kleine naaiwerkjes,…

Je dient zelf al het nodige materiaal – poetsproducten, gereedschap,… – ter beschikking te stellen. Zo ben je er zeker van dat alles met de juiste producten gereinigd wordt. Zorg liefst voor degelijk materiaal en voor lange stelen bij aftrekkers en borstels – je helpster zal daarmee stukken efficiënter kunnen werken.

Onze medewerkers worden opgeleid en gevormd om zelfstandig te kunnen inspelen op de unieke situatie van elk huishouden. Voor een langdurige samenwerking geloven we in wederzijds respect en goede communicatie.

Vraag je huishoudhulp aan

Zit je nog met vragen? Raadpleeg dan onderstaand overzicht. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

De wachttijden hangen af van een aantal specifieke wensen. Denk daarbij aan de regio, het aantal uren, de frequentie, eventuele allergieën,… Bovendien neemt de vraag naar huishoudhulpen elk jaar toe – duizenden vacatures blijven oningevuld. Happi Home hanteert alvast een eerlijk wachtlijstsysteem.

We kunnen geen termijn garanderen. Na je aanvraag krijg je steeds een bevestiging van één van onze medewerkers. Zodra we de geschikte kandidaat hebben gevonden, nemen we terug contact met je op.

Valt je huishoudhulp enkele dagen uit? Dan proberen we bij onze beschikbare huishoudhulpen een vervanging te zoeken.

De huishoudhulpen van Happi Home hebben allemaal vaste contracturen. Zo zijn ze verzekerd van een vast inkomen. Daarom kunnen we enkel vervanging voorzien voor huishoudhulpen waarvan de hulp voor een bepaalde periode geannuleerd werd – ziekte, verlof, feest, verbouwingen,…

Vertrek je enkele dagen of weken op vakantie? Dan proberen we een aangepaste planning uit te werken. Breng ons wel minstens 7 dagen op voorhand op de hoogte.

Voor kalenderjaar 2023 legden we onderstaande verlofdagen vast.Onze huishoudhulpen werken dan niet. Ook onze kantoren zijn dan gesloten.

  • maandag 2 januari 2023 – vervangdag voor Nieuwjaarsdag
  • maandag 10 april 2023 – Paasmaandag
  • maandag 1 mei 2023 – Dag van de Arbeid
  • donderdag 18 mei 2023 – Onze Heer Hemelvaart
  • vrijdag 19 mei 2023 – vervangdag voor Wapenstilstand
  • maandag 29 mei 2023 – Pinkstermaandag
  • vrijdag 21 juli 2023 – Nationale Feestdag
  • dinsdag 15 augustus 2023 – Onze Lieve Vrouw Hemelvaart
  • woensdag 1 november 2023 – Allerheiligen
  • maandag 25 december 2023 – Kerstmis

Een overzicht van de schoolvakanties vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen.

We stellen samen met jou en je huishoudhulp een werkrooster op. Om de verplaatsingskosten te beperken, komt je huishoudhulp uit je eigen regio. Je krijgt een vaste huishoudhulp op een vaste weekdag.

Het aanvangsuur ligt meestal tussen 8:00 en 9:00, maar graag zoeken we samen naar een optimale planning. Voor een efficiënte werking, raden we blokken van 3 tot 4 uur aan.

Natuurlijk! We nemen de hele papierwinkel voor onze rekening.

Al onze huishoudhulpen hebben een arbeidscontract en zijn dus verzekerd tegen arbeidsongevallen. Daarnaast bevat het contract een verzekering tegen schade aan derden. In dat geval onderzoekt de door ons aangestelde verzekeringsmaatschappij welke schade in aanmerking komt. Er is steeds een franchise van 10 procent van de actuele waarde, met een minimum van 125 euro.

Wanneer je de overeenkomst met Happi Home afsluit, ga je akkoord met deze voorwaarden.

Je moet niet per se thuis aanwezig zijn, maar voor de eerste poetsbeurt is dit wel wenselijk. Zo kan je goede afspraken met je huishoudhulp maken. En goede afspraken maken goede vrienden.

Kan je niet thuis zijn, dan kan je een sleutel aan je huishoudhulp bezorgen. Of je spreekt een plaats af waar je huishoudhulp de sleutel kan terugvinden — bij de buren, bijvoorbeeld. Leg zeker een lijstje met gewenste taken klaar en voorzie eventuele reservetaken wanneer het werk vroegtijdig klaar zou zijn.